18 oktober 2011 : leerwandeling tweede en derde graad naar de Demervallei.

Dinsdagnamiddag trokken we met de tweede en derde graad op leerwandeling naar de Demervallei in Bilzen.

Onder leiding van een deskundige gids ontdekten we de prachtige natuur en het glooiende landschap in de onmiddellijke omgeving van de stad.

Jammer genoeg was het weer niet van de partij en moesten we even schuilen voor de regen.

Hier een kort "reisverslag" van de leerlingen:

Om 9 uur vertrokken alle kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar met de bus.

Eenmaal aangekomen in de Demervallei stonden de twee gidsen ons al op te wachten. Wij vertrokken met onze gids. De gids begon te vertellen over Bionerga, een bedrijf dat afval terug in bruikbare compost verandert.

We liepen een eind verder tot aan het containerpark. Hij vertelde wat er zoal gebracht wordt in het park. Daarna leerden we de verschillende bladeren en vruchten van de bomen kennen, ondermeer de es, de eik, de berk, enz... Toen kwamen we bij de Demer aan en de gids vertelde ons waar de linker- en rechteroever was.

Wij liepen door en we zagen een hele grote oude treurwilg en op die treurwilg zat een reuze elfenbank. Toen begon het ineens te regenen. We gingen schuilen onder een tunnel en deden verschillende spelletjes. We zongen onder andere ons klaslied, we deden toneeltjes terwijl de anderen moesten raden wat het was. We bekeken de muren en zagen allemaal grafiti .

Toen kwam de bus en we gingen terug naar school. 

https://picasaweb.google.com/102574529954891015395/18Oktober2011Hees34LeerwandelingDemervallei

https://picasaweb.google.com/102574529954891015395/21Oktober2011DemervalleiDerdeGraad


Terug