Op donderdag in februari en maart 2009 : soepdag !

In het kader van ons gezondheidsbeleid proberen wij onze kinderen gezonder te leren en te laten eten. Wat kun je in de winter beter gebruiken dan verse groenten, kinderen hebben het daar soms moeilijk mee.

Om de kinderen te leren proeven van allerlei gezonde voedingsmiddelen bieden wij tijdens de maanden februari en maart op donderdag lekkere en verse soep aan in school, zowel aan kleuters als aan het lager onderwijs.

Wekelijks groeit de belangstelling voor  deze actie. Vandaag werden 149 porties soep verkocht ( in onze school zitten 156 kinderen).

Ook aan de goede tafelmanieren moet regelmatig gesleuteld worden, daar werken wij dan ook aan.

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar met hun juffen Katrijn en Christel zorgen ervoor dat alles netjes klaar staat en ook weer proper afgewassen wordt. Alle andere leerkrachten helpen bij het uitscheppen en bedelen van de soep. De kleuters eten in hun eigen eetzaal begeleid door de kleuterleidsters. Bedankt allemaal voor je medewerking !

De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het betaalbaar houden van de zeeklassen in mei van dit schooljaar.

Van een groot succes gesproken !

Dit project kan alleen dankzij de onbaatzuchtige inzet van de mama van Branco. Zij zorgt ervoor dat wekelijks een andere, met verse groenten, bereide soep op het menu staat.  ( wekelijks 35 40 liter).

Namens alle leerlingen en leerkrachten :

BEDANKT CLAUDIA !

Hier volgen enkele foto's van de soepdag, groentensoep, op donderdag 19 februari 2009.


Terug